Ewa pĂ„ We Effect 💜

Varför valde ni att anstÀlla via Jobbentrén?
Vi pĂ„ We Effect jobbar mycket med hĂ„llbarhetsfrĂ„gor och för oss Ă€r det viktigt att hitta kompetenser genom att bryta normer och tĂ€nka nytt nĂ€r vi rekryterar. Genom att anstĂ€lla nyanlĂ€nda Ă€r vi med och bidrar till en mer inkluderande arbetsmarknad, och i förlĂ€ngningen en bĂ€ttre vĂ€rld. NĂ€r vi var pĂ„ jakt efter en ny kontorsassistent valde vi dĂ€rför att gĂ„ via JobbentrĂ©n, och resultatet blev att vi anstĂ€llde Dragana, som gör ett jĂ€ttebra jobb. 

Hur har samarbetet fungerat?
Det har fungerat vĂ€ldigt bra. Det har varit tydlig Ă„terkoppling genom hela rekryteringsprocessen och tidsramen hölls. Men mest av allt gillar jag modellen med att personen man anstĂ€llt fĂ„r coachning. Vi har mĂ„nga outtalade regler i Sverige som man kanske inte kĂ€nner till som nyanlĂ€nd, och dĂ„ kan man fĂ„ den hjĂ€lpen av sin coach. Hela affĂ€rsupplĂ€gget tror jag Ă€r ett sĂ€tt att lyckas pĂ„. Det som JobbentrĂ©n gjort för oss Ă€r jĂ€ttebra! 

Hur gick rekryteringsprocessen till?
I början nĂ€r vi började pratade om rekrytering till den hĂ€r tjĂ€nsten funderade vi pĂ„ om vi skulle gĂ„ ut med en annons pĂ„ Arbetsförmedlingen och liknande sidor, men det blir vĂ€ldigt mycket jobb att gĂ„ igenom sĂ„ mĂ„nga sökande. Av JobbentrĂ©n fick vi ett par bra kandidater presenterade för oss och nĂ€r vi vĂ€l landade i nĂ„gra favoriter var det faktiskt vĂ€ldigt svĂ„rt att vĂ€lja - men vi Ă€r jĂ€ttenöjda med vĂ„rt val. Hade jag kunnat, hade jag rekryterat fler personer!

Det fungerar jÀttebra med Dragana. Hon utvecklas och att ha henne hÀr tror jag Àr bra för bÄde henne, oss och organisationen. Vi Àr jÀttenöjda!

FöregÄende
FöregÄende

JobbentrĂ©n i SVT Rapport 💚