Alaa tar emot sitt diplom frĂ„n lingio 💚

Lingio Ă€r en digital sprĂ„kutbildning dĂ€r man kan lĂ€ra sig bĂ„de generell och yrkesspecifik svenska. Det fungerar lite som ett spel, dĂ€r man lĂ€r sig hör- och lĂ€sförstĂ„else, grammatik och glosor pĂ„ telefonen. Kurserna Ă€r framtagna av pedagoger och SFI-lĂ€rare och alla yrkesspecifika kurser i samrĂ„d med branschorganisationer. 

Alla som anstÀlls via Jobbentrén fÄr gÄ en kurs via Lingio, dÀr mÄlet Àr att spela minst 10 spel i veckan - det motsvarar ungefÀr 1.5 timme. Tanken Àr att man t ex kan göra det pÄ vÀgen till och frÄn jobbet, som ett komplement till övriga sprÄkstudier. BÄde Lingio och coachen pÄ Jobbentrén arbetar aktivt med att pusha, peppa och prata med kursdeltagarna om utbildningen - vi ser Àven ett större deltagande nÀr arbetsgivaren Àr involverad och uppmuntrande. Om man klarar av kursen via Lingio fÄr man ett diplom - det tar olika lÄng tid beroende pÄ sprÄkkompetens.

Hösten 2017 fick Alaa anstĂ€llning via JobbentrĂ©n som vaktmĂ€stare hos Calle Flygare och idag Ă€r han en sjĂ€lvklar del av teamet. Jobbet passar Alaa perfekt dĂ„ han i sitt hemland Syrien jobbade som elektriker i 15 Ă„r.

En viktig del i coachningen av Alaa har varit sprĂ„kutveckling, och dĂ€r har Lingio varit ett av de huvudsakliga verktyg vi jobbat med. PĂ„ bilden ser ni Alaa som kom förbi kontoret för att hĂ€mta upp sitt diplom - som överlĂ€mnas av hans coach Ville. SĂ„ bra jobbat Alaa! ⭐

FöregÄende
FöregÄende

HÀlsning frÄn Jobbentrén!

NĂ€sta
NĂ€sta

Rana Barghouth ny projektledare inom rekrytering och sÀlj