Hälsning från Jobbentrén!

Till alla er fantastiska människor som följer vårt arbete. Som stöttar oss med hejarop, delningar och kärlek. Som sprider ordet så fler nyanlända arbetssökande och arbetsgivare med personalbehov kan komma i kontakt med oss. Vad vore Jobbentrén utan er? Tack! 

Så här i kristider vill vi skicka ett meddelande från alla oss i teamet.

Det är nu över tre år sedan vi startade Jobbentrén, och vilka år det varit! Sedan dess har över 130 nyanlända talanger fått jobb via oss på fler än 60 olika företag. Vi har växt som team från en till sju personer på heltid, och vi har haft så otroligt kul tillsammans.

Tillsammans har vi tagit Jobbentrén från idé till verklighet. Genom en gemensam vilja att förändra och förbättra samhället har vi skapat metoder och verktyg som på riktigt gör skillnad. Tillsammans har vi blivit experter på att hjälpa företag och nyanlända att skapa lyckade och långsiktiga anställningar. 

Från de här åren har vi så otroligt många underbara minnen, framförallt från möten med helt fantastiska människor. Nyanlända talanger som sökt jobb via oss och som vi fått ut i anställningar. Många av er hade sökt hundratals jobb innan ni träffade oss, utan att ens få komma på en intervju.

Vi är evigt tacksamma för att vi fått vara en del av era resor: in i samhället och ut på arbetsmarknaden. Ni har alltid varit den viktigaste anledningen till att vi arbetar på Jobbentrén. Störst tack till er! 

Tack också till alla arbetsgivare som anställt via oss genom åren. Vi lär oss saker av er varje dag, och det är på grund av att ni fortsätter tänka nytt när ni rekryterar som vi kan fortsätta driva vår verksamhet. Allt det vi tillsammans har åstadkommit är vi så otroligt stolta över. Det fyller oss med så mycket glädje.

Men just nu är det inte glädje vi känner. Nu är det oro, förtvivlan och rädsla. För att tre år av hårt arbete med att skapa en mer inkluderande arbetsmarknad nu, på bara några veckor, kan gå förlorat.

I tider av kris är det alltid de människor som redan har minst som drabbas hårdast. Det är en insikt vi tvingats till alldeles för många gånger på senaste. På bara några dagar har 20 av de nyanlända talanger som var anställda via oss blivit av med sina jobb. Flera andra har tvingats gå ner i procent och nästan alla våra planerade rekryteringar har ställts in.

Vi gör förstås vårt bästa för att anpassa oss. Kontaktar de branscher som fortfarande anställer och finns fortsatt som stöd för både våra arbetsgivare och de nyanlända talanger som just nu har det svårt. Vi är optimistiska och uppfinningsrika. Tillsammans kommer vi klara den här perioden, även om det kommer bli tufft. Det vet vi!

I de här tiderna är det viktigt att vi håller ihop, även om vi tvingas vara isär. Vi vet att det finns massa andra aktörer förutom Jobbentrén som också arbetar för att skapa ett mer inkluderande samhälle, och vi vet många av er också drabbas av dessa svåra tider. Styrkekram till er! Vi hoppas att ni liksom vi är fast beslutna att ta oss igenom detta, för det vore fruktansvärt att se flera år av fantastiskt integrationsarbete gå till spillo.

Med det här inlägget vill vi dela vår verklighet, för att ge en inblick i hur Coronakrisen påverkar just Jobbentrén. Under kommande dagar och veckor kommer vi fortsätta att göra det: genom att lyfta några av de nyanlända talanger vi har kontakt med som påverkats allra mest av krisen.

Tack för att ni läser. Dela gärna! Tillsammans skapar vi integration <3 

/Dea, Mark, Ville, Emelie, Felicia, Matilda, Alaa

Bilden är från vår julfest, då vi firade att 100 nyanlända fått jobb via oss (nu är det 130).

Föregående
Föregående

Möt Jobbentréns grundare Mark och Dea! ⭐️

Nästa
Nästa

Alaa tar emot sitt diplom från lingio 💚