Parvin på pearson

Varför valde ni att anställa via Jobbentrén?
För mig är det viktigt, om man kan, att antingen privat eller via arbetet bidra till integration. När vi skulle anställa någon ny för den här rollen på Pearson så kändes det därför självklart att anställa via Jobbentrén, det fanns helt enkelt ingen anledning till att anställa via någon annan rekryteringsbyrå. När man dessutom får möjlighet att få jobba med några som är proffs på integration så är det bara en superlyx.

Det blir som även en win-win-win situation, eftersom det är bra för alla parter. Då kan man tänka som arbetsgivare att det kostar mer, men det roliga är att det inte gör det. Så även ekonomiskt är det bara positivt.

Har ni tidigare jobbat med integration?
Vi har inte tidigare jobbat med integration på ett strukturerat sätt som vi har gjort med Jobbentrén, men Pearson finns i 70 olika länder så att jobba och samarbeta med människor med stor och bred kulturell och språklig bakgrund har alltid funnits där. Men för mig har det varit viktigt i tidigare rekrytering att alltid ha med det, däremot är just det här samarbetat något nytt och mer strukturerat på ett annat sätt.

Hur har det varit att samarbeta med Jobbentrén?
Det har varit otroligt bra att samarbeta med Jobbentrén eftersom det har varit väldigt strukturerat, planerat och enkelt. Det har varit proffsigt och det märks verkligen att Jobbentrén tycker att det här arbetet är både viktigt och kul.

Vad vill du säga till andra arbetsgivare?
Jag vill säga att om man har möjlighet att anställa via och samarbeta med Jobbentrén så tycker jag verkligen att man ska göra det! Det har fungerat bra från start och jag har inte stött på någon nackdel. Jag tycker att det är kunskapsmässigt, coachningsmässigt och ekonomiskt bra.

Föregående
Föregående

Naeef föreläser 💚

Nästa
Nästa

Möt Jobbentréns grundare Mark och Dea! ⭐️